
Vyhľadávanie
Makové guľôčky proti anémii a stresu

Pokojne by sme ich mohli nazvať i "zdravou minerálovou bombou", lebo obsahujú všetky dôležité látky na podporu výbornej krvotvorby. Vylepšíte si nimi nielen hladinu železa, ale i hladinu vápnika, ktorú len málokto z nás má v poriadku.
Už roky je známe, že tento jednoduchý nepečený zákusok by nikdy nemal chýbať v našej chladničke, keď vás prepadne chuť na sladké. Nemusíte do seba "tlačiť" všetky tie "prisávajúce sa" čokoládové a tukové výrobky, ktoré tak nechutne zväčšujú objem vášho pásu. Sami zistíte, že 4 -5 kúskov sladkých makových guľôčok dostatočne zasýti vašu chuť na sladké tak, aby ste nemuseli viac maškrtiť a pochutíte si tak bez pocitu zlyhania.
Potrebujeme:
- 250 g maku
- 100 g lieskových (vlašských) orechov
- 100 g hrozienok
- 2 - 3 PL medu
- asi 60 - 100 g kokosovej múčky na obaľovanie
Postup.
Oriešky nahrubo nakrájame, zmiešame s opláchnutými hrozienkami a na 24 hodín namočíme do vody. Vody nedávame veľa, len toľko aby nasiakli orechy a
hrozienka. Na druhý deň pridáme zomletý mak, med a vypracujeme cesto. Zo
zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčke.
Obmena.
Orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.
Okrem železa sa mak vyznačuje i vysokým obsahom vápnika. V 100 g sa ho nachádza až 1400 miligramov, čo je najviac zo všetkých potravín. Je to dvanásťkrát viac ako má mlieko a trikrát viac než syry. Podľa najnovších výskumov je využiteľnosť vápnika z rastlinných zdrojov oveľa vyššia ako z mlieka a mliečnych výrobkov, v ktorých je vápnik viazaný na kazeín.
Pravidelná konzumácia maku môže preto významne prispieť k prevencii osteoporózy, ale aj ochorení z nedostatku vápnika, ktoré vo vyspelých krajinách nadobúda charakter epidémie. Mnohí ľudia tiež uvítajú upokojujúce účinky maku a jeho liečivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov.
Mak môžeme konzumovať denne, alebo každý druhý deň.
Používajte ho preto preventívne i liečebne.
Už roky je známe, že tento jednoduchý nepečený zákusok by nikdy nemal chýbať v našej chladničke, keď vás prepadne chuť na sladké. Nemusíte do seba "tlačiť" všetky tie "prisávajúce sa" čokoládové a tukové výrobky, ktoré tak nechutne zväčšujú objem vášho pásu. Sami zistíte, že 4 -5 kúskov sladkých makových guľôčok dostatočne zasýti vašu chuť na sladké tak, aby ste nemuseli viac maškrtiť a pochutíte si tak bez pocitu zlyhania.
Potrebujeme:
- 250 g maku
- 100 g lieskových (vlašských) orechov
- 100 g hrozienok
- 2 - 3 PL medu
- asi 60 - 100 g kokosovej múčky na obaľovanie
Postup.
Oriešky nahrubo nakrájame, zmiešame s opláchnutými hrozienkami a na 24 hodín namočíme do vody. Vody nedávame veľa, len toľko aby nasiakli orechy a
hrozienka. Na druhý deň pridáme zomletý mak, med a vypracujeme cesto. Zo
zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčke.
Obmena.
Orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.
Okrem železa sa mak vyznačuje i vysokým obsahom vápnika. V 100 g sa ho nachádza až 1400 miligramov, čo je najviac zo všetkých potravín. Je to dvanásťkrát viac ako má mlieko a trikrát viac než syry. Podľa najnovších výskumov je využiteľnosť vápnika z rastlinných zdrojov oveľa vyššia ako z mlieka a mliečnych výrobkov, v ktorých je vápnik viazaný na kazeín.
Pravidelná konzumácia maku môže preto významne prispieť k prevencii osteoporózy, ale aj ochorení z nedostatku vápnika, ktoré vo vyspelých krajinách nadobúda charakter epidémie. Mnohí ľudia tiež uvítajú upokojujúce účinky maku a jeho liečivý vplyv na zdravotný stav vlasov, nechtov a zubov.
Mak môžeme konzumovať denne, alebo každý druhý deň.
Používajte ho preto preventívne i liečebne.
[reklama]
Nervový systém sprostredkúva vzťahy medzi vonkajším prostredím a organizmom, ako aj medzi všetkými časťami vnútra
Rehabilitačné cvičenie je skvelý spôsob, ako uľaviť boľavému chrbtu, natiahnutým alebo ochabnutým svalom a zároveň pôsobí ako prevencia preťahovania.
Po operácii môže niektorým pacientkám opuchnúť rameno na operovanej strane. Vytvorí sa tzv. lymfedém.
Kedže prerastajúca koža pri nechtoch je zložená z odumretých buniek, a teda nebolí, najskôr si ju ani nevšimnete, pokiaľ
Opaľovanie ako súčasť pobytu v prírode je príjemné a máme ho radi. S peknou do bronzova opálenou pokožkou nám rastie