Vybavenie pre masérov a wellness centrá
0911 11 00 64 (prac. dni 6:45 - 15:00)
košík je prázdny

Pre masáž
Pre masáž

Wellness procedúry
Wellness procedúry

Knihy, DVD, plagáty
Knihy, DVD, plagáty

Pre šport
Pre šport

Kozmetika
Kozmetika

Sauny a vírivky
Sauny a vírivky

Akcie
Akcie

Novinky
Novinky

Vyhľadávanie
Banskobystrický krajBratislavský krajKošický  krajNitriansky  krajPrešovský krajTrenčiansky krajTrnavský  krajŽilinský  kraj
Odoberanie noviniek
Pre zasielanie noviniek zadajte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátna, lahodná, zamatovo jemná, sladučká, horúca, nádherne horká, pikantná.....
Je nespočetné množstvo slóv, ktoré ju charakterizujú a je nespočetné množstvo spôsobov, ktorými ju možno pripraviť a použiť.

ČOKOLÁDA
V minulosti to bol obľúbený nápoj kráľovských dvorov, aristokracie, filozofov.
Poniektoré z nich boli dokonca označované za čokoholikov. Dnes si túto lahôdku môžeme našťastie dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu aj telo.

HISTÓRIA ČOKOLÁDY :
Príbeh čokolády sa začína v Mexiku v strednej Amerike tisíce rokov pred príchodom španielskych dobyvateľov, keď kakaovník divo rástol v týchto oblastiach.
Prvými, ktorí sa začali venovať pestovaniu kakaovníkov boli Olmekovia. V tej dobe sa kakao nazývalo kokanva.
Ďalší pestovatelia Mayovia, Aztekovia a Izapani. Oni používali kakao výhradne ako čokoládový nápoj, teplý aj studený. Kakaové bôby sa fermentovali, sušili, odstránili sa vonkajšie šupy, bôby sa drobili na jemné časti a zmes sa zmiešala s vodou. Miešala a šľahala sa bez varenia. Na povrchu vznikala pena, ktorá bola tou najlahodnejšou pochúťkou. Nepil sa len čistý kakaový odvar, dodávali sa mu príchute ako vanilka, med, chili.... Vyrábali sa tiež zvláštne čokoládové tabličky ale nie na konzumáciu v pevnom stave. Používali sa na dlhšie skladovanie alebo na cesty. Dali sa rozpustiť a rozmiešať vo vode.
V Európe éra čokolády nastala v období baroka. Čoskoro sa stala medicínou pre svoju chuť, plnosť a stimulujúce účinky. Dostala sa do Španielska, Portugalska. V Taliansku výrobu zdokonalili a zaviedli parfumované príchute ako citronová, škoricová, pižmo či jazmínová.
V roku 1879 prišla na svet prvá tabuľka mliečnej čokolády.

AKO VZNIKLA ČOKOLÁDA :
Kakaovník je pomerne náročný na pestovanie. Až na výnimky táto rastlina neprináša žiadne plody, pokiaľ rastie mimo pásma od rovníka po 20 rovnobežníku severnej a južnej šírky. Po zasadení semien rastlinky začínajú klíčiť už v priebehu niekoľkých dní. Za 3-4 roky sa objavia prvé plody. Kvety vyrastajú z mnohých výbežkov. Opelené môžu byť len pakomárom. Potom sa menia na veľké tobolky, obsahujú 30 – 40 semien tvaru mandlí, ktoré sú obalené sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 mesiacov trvá kým semená dorastú a ďalší mesiac kým úplne dozrejú. Po otvorení bôbu je potrebné urobiť 4 kroky, aby sme získali kakaovú drvinu, ktorá ja základnou surovinou pre výrobu čokolády :

* fermentácia
* sušenie
* praženie
* drvenie s odšupovaním

Viac než polovicu kakaovej drviny tvorí tuk, ktorý voláme KAKAOVÉ MASLO.
Pevná časť ktorá ostane sa volá KAKAOVÁ HMOTA.
Kakaové maslo sa hodne používa v kozmetických a farmaceutických firmách. No skutočných znalcov čokolády najviac zaujíma percento kakaovej hmoty. Vyrába sa napr. „ čokoládová pochúťka, ktorá obsahuje 15 %, no naozaj dobrá čokoláda jej obsahuje aspoň 70 % „
Takzvaná biela čokoláda sa vyrába len s kakaového masla a neobsahuje žiadnu kakaovú hmotu.

PREČO PRÁVE ČOKOLÁDA A MASÁŽ :
* vyhladzuje a tonizuje pokožku
* zabraňuje starnutiu pokožky
* kvalitná starostlivosť o pokožku plná vitamínov, minerálov, antioxidantov a koenzýmov
* potláča celulitídu

Vplyv látky FENYLETYLAMÍN sposobuje dobrú náladu, je napr. veľmi koncentrovaný v mozgu zamilovaných.
Vysoký obsah vápnika a horčíka.

KONTRAINDIKÁCIE :
* tehotenstvo
* vysoký krvný tlak
* zápaly
* infekčné ochorenia
* otvorené rany

Dnes si túto lahôdku môžeme dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu a telo.





Komentáre
(0)

K tomuto článku ešte nenapísal nikto komentár. Buďte prví.

Pridať komentár


Meno
E-mail ( slúži len na overenie / autorizáciu príspevku )
Ochrana proti spamu
Komentár


Súhlasím s pravidlami pre komentáre
[reklama]
Mnoheľova 22
05801 Poprad
V našom regeneračnom centre poskytujeme príjemné relaxačné masáže pre celú rodinu. Špecial...
Mierové námestie 10/10
91101 Trenčín
Zobraziť ďalšie články
Zobraziť kategórie článkov
Wellness masáže - čo k nim potrebujete?
Očista tela, uvoľnenie a relaxácia sú základné faktory, ktoré môžete od wellness masáží očakávať.
čítať ďalej »
1900x    0x
Bambusová masáž
Je to exkluzívna technika, ktorá ma uvoľňujúce, ukľudňujúce, obnovujúce a drenážne vlastnosti.
čítať ďalej »
3849x    0x
Masáž? - prečo nie?
Veľa ľudí sa v tomto uponáhľanom svete pýta, prečo by do svojho už aj tak nabitého programu mali zaradiť takú
čítať ďalej »
2895x    0x
Masér alebo masérka?
Je to otázka skoro hamletovská, ak sa nad ňou trocha zamyslíte. Kedy zvoliť služby maséra a kedy sa rozhodnú skôr pre ženské rúčky?
čítať ďalej »
3732x    1x
Ajurveda - dlhovekosť z východu
Ak sa ponoríte do tajov tochto východného fenoménu príjemnými masážami, zbavíte sa nielen napätia, ale vaše
čítať ďalej »
2721x    0x
   Najbližšie kurzy
Masáž pre tehotné
19.10.2019 - 20.10.2019
(Trenčín)
Chromopunktúra 1
19.10.2019 - 20.10.2019
(Banská Bystrica)
Mäkké techniky
19.10.2019 - 20.10.2019
(Trenčín)
Regeneračné postupy
24.10.2019 - 25.10.2019
(Trenčín)
SM systém a,b
26.10.2019 - 27.10.2019
(Trenčín)
Breussova masáž a Dornova me...
26.10.2019 - 27.10.2019
(Banská Bystrica)
Wellness pracovník - masérsk...
29.10.2019 - 12.12.2019
(ŽIlina)