Vybavenie pre masérov a wellness centrá
0911 11 00 64 (prac. dni 6:45 - 15:00)
košík je prázdny

Pre masáž
Pre masáž

Wellness procedúry
Wellness procedúry

Knihy, DVD, plagáty
Knihy, DVD, plagáty

Pre šport
Pre šport

Kozmetika
Kozmetika

Sauny a vírivky
Sauny a vírivky

Akcie
Akcie

Novinky
Novinky

Vyhľadávanie
Banskobystrický krajBratislavský krajKošický  krajNitriansky  krajPrešovský krajTrenčiansky krajTrnavský  krajŽilinský  kraj
Odoberanie noviniek
Pre zasielanie noviniek zadajte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátna, lahodná, zamatovo jemná, sladučká, horúca, nádherne horká, pikantná.....
Je nespočetné množstvo slóv, ktoré ju charakterizujú a je nespočetné množstvo spôsobov, ktorými ju možno pripraviť a použiť.

ČOKOLÁDA
V minulosti to bol obľúbený nápoj kráľovských dvorov, aristokracie, filozofov.
Poniektoré z nich boli dokonca označované za čokoholikov. Dnes si túto lahôdku môžeme našťastie dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu aj telo.

HISTÓRIA ČOKOLÁDY :
Príbeh čokolády sa začína v Mexiku v strednej Amerike tisíce rokov pred príchodom španielskych dobyvateľov, keď kakaovník divo rástol v týchto oblastiach.
Prvými, ktorí sa začali venovať pestovaniu kakaovníkov boli Olmekovia. V tej dobe sa kakao nazývalo kokanva.
Ďalší pestovatelia Mayovia, Aztekovia a Izapani. Oni používali kakao výhradne ako čokoládový nápoj, teplý aj studený. Kakaové bôby sa fermentovali, sušili, odstránili sa vonkajšie šupy, bôby sa drobili na jemné časti a zmes sa zmiešala s vodou. Miešala a šľahala sa bez varenia. Na povrchu vznikala pena, ktorá bola tou najlahodnejšou pochúťkou. Nepil sa len čistý kakaový odvar, dodávali sa mu príchute ako vanilka, med, chili.... Vyrábali sa tiež zvláštne čokoládové tabličky ale nie na konzumáciu v pevnom stave. Používali sa na dlhšie skladovanie alebo na cesty. Dali sa rozpustiť a rozmiešať vo vode.
V Európe éra čokolády nastala v období baroka. Čoskoro sa stala medicínou pre svoju chuť, plnosť a stimulujúce účinky. Dostala sa do Španielska, Portugalska. V Taliansku výrobu zdokonalili a zaviedli parfumované príchute ako citronová, škoricová, pižmo či jazmínová.
V roku 1879 prišla na svet prvá tabuľka mliečnej čokolády.

AKO VZNIKLA ČOKOLÁDA :
Kakaovník je pomerne náročný na pestovanie. Až na výnimky táto rastlina neprináša žiadne plody, pokiaľ rastie mimo pásma od rovníka po 20 rovnobežníku severnej a južnej šírky. Po zasadení semien rastlinky začínajú klíčiť už v priebehu niekoľkých dní. Za 3-4 roky sa objavia prvé plody. Kvety vyrastajú z mnohých výbežkov. Opelené môžu byť len pakomárom. Potom sa menia na veľké tobolky, obsahujú 30 – 40 semien tvaru mandlí, ktoré sú obalené sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 mesiacov trvá kým semená dorastú a ďalší mesiac kým úplne dozrejú. Po otvorení bôbu je potrebné urobiť 4 kroky, aby sme získali kakaovú drvinu, ktorá ja základnou surovinou pre výrobu čokolády :

* fermentácia
* sušenie
* praženie
* drvenie s odšupovaním

Viac než polovicu kakaovej drviny tvorí tuk, ktorý voláme KAKAOVÉ MASLO.
Pevná časť ktorá ostane sa volá KAKAOVÁ HMOTA.
Kakaové maslo sa hodne používa v kozmetických a farmaceutických firmách. No skutočných znalcov čokolády najviac zaujíma percento kakaovej hmoty. Vyrába sa napr. „ čokoládová pochúťka, ktorá obsahuje 15 %, no naozaj dobrá čokoláda jej obsahuje aspoň 70 % „
Takzvaná biela čokoláda sa vyrába len s kakaového masla a neobsahuje žiadnu kakaovú hmotu.

PREČO PRÁVE ČOKOLÁDA A MASÁŽ :
* vyhladzuje a tonizuje pokožku
* zabraňuje starnutiu pokožky
* kvalitná starostlivosť o pokožku plná vitamínov, minerálov, antioxidantov a koenzýmov
* potláča celulitídu

Vplyv látky FENYLETYLAMÍN sposobuje dobrú náladu, je napr. veľmi koncentrovaný v mozgu zamilovaných.
Vysoký obsah vápnika a horčíka.

KONTRAINDIKÁCIE :
* tehotenstvo
* vysoký krvný tlak
* zápaly
* infekčné ochorenia
* otvorené rany

Dnes si túto lahôdku môžeme dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu a telo.





Komentáre
(0)

K tomuto článku ešte nenapísal nikto komentár. Buďte prví.

Pridať komentár


Meno
E-mail ( slúži len na overenie / autorizáciu príspevku )
Ochrana proti spamu
Komentár


Súhlasím s pravidlami pre komentáre
[reklama]
Mierové námestie 10/10
91101 Trenčín
Cesta Janka Alexyho 45
92101 Banka
Zobraziť ďalšie články
Zobraziť kategórie článkov
Naše stavce a naše pocity III.
Tretia časť článku o našich stavcoch a ich vplyvom na naše zdravie, vnútorné orgány a tiež pocity.
čítať ďalej »
6416x    0x
Bambusová masáž
Je to exkluzívna technika, ktorá ma uvoľňujúce, ukľudňujúce, obnovujúce a drenážne vlastnosti.
čítať ďalej »
3603x    0x
Voskové obklady
Tento druh obkladov je určený na opakované použitie. Obklad z bavlneného materiálu je presiaknutý včelím
čítať ďalej »
2557x    0x
Reflexná masáž chrbta II.
patrí do skupiny liečebných metód. Jej technika je odvodená z klasickej masáže. Vykonáva sa s cieľom
čítať ďalej »
3447x    0x
Dary z útrob Zeme
Čierne horúce skaly pod rukami maséra rozohrejú telo a pohladia dušu. S masérom Romanom Saskom pokračujeme v rozhovore
čítať ďalej »
12466x    0x
   Najbližšie kurzy
Reflexná diagnostika a terap...
21.03.2019 - 24.03.2019
(Trenčín)
Dynamická Neuromuskulárna St...
21.03.2019 - 22.03.2019
(Trenčín)
Formovanie postavy
22.03.2019 - 23.03.2019
(Trenčín)
Mojžišovej cviky na odstráne...
27.03.2019 - 28.03.2019
(Trenčín)
Shiatsu
29.03.2019 - 31.03.2019
(Trenčín)
Reflexná masáž chodidiel 3v1
29.03.2019 - 31.03.2019
(Banská Bystrica)
Bankovanie a moxovanie
02.04.2019 - 04.04.2019
(ŽIlina)