Vybavenie pre masérov a wellness centrá
0911 11 00 64 (prac. dni 6:45 - 15:00)
košík je prázdny
Pre masáž
Pre masáž
Wellness procedúry
Wellness procedúry
Knihy, DVD, plagáty
Knihy, DVD, plagáty
Pre šport
Pre šport
Kozmetika
Kozmetika
Sauny a vírivky
Sauny a vírivky
Akcie
Akcie
Novinky
Novinky
Vyhľadávanie
Banskobystrický krajBratislavský krajKošický  krajNitriansky  krajPrešovský krajTrenčiansky krajTrnavský  krajŽilinský  kraj
Odoberanie noviniek
Pre zasielanie noviniek zadajte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátna, lahodná, zamatovo jemná, sladučká, horúca, nádherne horká, pikantná.....
Je nespočetné množstvo slóv, ktoré ju charakterizujú a je nespočetné množstvo spôsobov, ktorými ju možno pripraviť a použiť.

ČOKOLÁDA
V minulosti to bol obľúbený nápoj kráľovských dvorov, aristokracie, filozofov.
Poniektoré z nich boli dokonca označované za čokoholikov. Dnes si túto lahôdku môžeme našťastie dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu aj telo.

HISTÓRIA ČOKOLÁDY :
Príbeh čokolády sa začína v Mexiku v strednej Amerike tisíce rokov pred príchodom španielskych dobyvateľov, keď kakaovník divo rástol v týchto oblastiach.
Prvými, ktorí sa začali venovať pestovaniu kakaovníkov boli Olmekovia. V tej dobe sa kakao nazývalo kokanva.
Ďalší pestovatelia Mayovia, Aztekovia a Izapani. Oni používali kakao výhradne ako čokoládový nápoj, teplý aj studený. Kakaové bôby sa fermentovali, sušili, odstránili sa vonkajšie šupy, bôby sa drobili na jemné časti a zmes sa zmiešala s vodou. Miešala a šľahala sa bez varenia. Na povrchu vznikala pena, ktorá bola tou najlahodnejšou pochúťkou. Nepil sa len čistý kakaový odvar, dodávali sa mu príchute ako vanilka, med, chili.... Vyrábali sa tiež zvláštne čokoládové tabličky ale nie na konzumáciu v pevnom stave. Používali sa na dlhšie skladovanie alebo na cesty. Dali sa rozpustiť a rozmiešať vo vode.
V Európe éra čokolády nastala v období baroka. Čoskoro sa stala medicínou pre svoju chuť, plnosť a stimulujúce účinky. Dostala sa do Španielska, Portugalska. V Taliansku výrobu zdokonalili a zaviedli parfumované príchute ako citronová, škoricová, pižmo či jazmínová.
V roku 1879 prišla na svet prvá tabuľka mliečnej čokolády.

AKO VZNIKLA ČOKOLÁDA :
Kakaovník je pomerne náročný na pestovanie. Až na výnimky táto rastlina neprináša žiadne plody, pokiaľ rastie mimo pásma od rovníka po 20 rovnobežníku severnej a južnej šírky. Po zasadení semien rastlinky začínajú klíčiť už v priebehu niekoľkých dní. Za 3-4 roky sa objavia prvé plody. Kvety vyrastajú z mnohých výbežkov. Opelené môžu byť len pakomárom. Potom sa menia na veľké tobolky, obsahujú 30 – 40 semien tvaru mandlí, ktoré sú obalené sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 mesiacov trvá kým semená dorastú a ďalší mesiac kým úplne dozrejú. Po otvorení bôbu je potrebné urobiť 4 kroky, aby sme získali kakaovú drvinu, ktorá ja základnou surovinou pre výrobu čokolády :

* fermentácia
* sušenie
* praženie
* drvenie s odšupovaním

Viac než polovicu kakaovej drviny tvorí tuk, ktorý voláme KAKAOVÉ MASLO.
Pevná časť ktorá ostane sa volá KAKAOVÁ HMOTA.
Kakaové maslo sa hodne používa v kozmetických a farmaceutických firmách. No skutočných znalcov čokolády najviac zaujíma percento kakaovej hmoty. Vyrába sa napr. „ čokoládová pochúťka, ktorá obsahuje 15 %, no naozaj dobrá čokoláda jej obsahuje aspoň 70 % „
Takzvaná biela čokoláda sa vyrába len s kakaového masla a neobsahuje žiadnu kakaovú hmotu.

PREČO PRÁVE ČOKOLÁDA A MASÁŽ :
* vyhladzuje a tonizuje pokožku
* zabraňuje starnutiu pokožky
* kvalitná starostlivosť o pokožku plná vitamínov, minerálov, antioxidantov a koenzýmov
* potláča celulitídu

Vplyv látky FENYLETYLAMÍN sposobuje dobrú náladu, je napr. veľmi koncentrovaný v mozgu zamilovaných.
Vysoký obsah vápnika a horčíka.

KONTRAINDIKÁCIE :
* tehotenstvo
* vysoký krvný tlak
* zápaly
* infekčné ochorenia
* otvorené rany

Dnes si túto lahôdku môžeme dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu a telo.





Komentáre
(0)

K tomuto článku ešte nenapísal nikto komentár. Buďte prví.

[reklama]
Mnoheľova 22
05801 Poprad
V našom regeneračnom centre poskytujeme príjemné relaxačné masáže pre celú rodinu. Špecial...
Oáza HAGIA SOFIA, Klincová 20
Bratislava
Zaži zvukovú masáž. Dopraj si harmonické zvuky a jemné vibrácie misiek z Nepálu a Indie. ...
Zobraziť ďalšie články
Zobraziť kategórie článkov
Shiatsu - energetické ošetrenie z krajiny vychádzajúceho slnka
Shiatsu je japonská tradičná pohybová terapia, pri ktorej sa pracuje s vyrovnávaním energie v tele
čítať ďalej »
3158x    0x
Akupresúra
je stará čínska metóda pre liečbu mnohých bežných ochorení. Je podobná akupunktúre.
čítať ďalej »
3775x    1x
Masáž? - prečo nie?
Veľa ľudí sa v tomto uponáhľanom svete pýta, prečo by do svojho už aj tak nabitého programu mali zaradiť takú
čítať ďalej »
2995x    0x
Klasické relaxačné masáže a novinky v odbore
Pod pojmom "relaxačná masáž" si každý z nás pravdepodobne predstavuje niečo trochu iné, základný princíp a účinok je ale zhodný.
čítať ďalej »
1913x    0x
Voskové obklady
Tento druh obkladov je určený na opakované použitie. Obklad z bavlneného materiálu je presiaknutý včelím
čítať ďalej »
3102x    0x
   Najbližšie kurzy
Indická masáž hlavy a anti...
22.02.2020 - 22.02.2020
(ŽIlina)
Spinal touch
26.02.2020 - 27.02.2020
(Trenčín)
Taping
29.02.2020 - 01.03.2020
(Trenčín)
Bowenova masáž
03.03.2020 - 04.03.2020
(Trenčín)
Masáž tváre
03.03.2020 - 04.03.2020
(ŽIlina)
Wellness pracovník - masérsk...
16.03.2020 - 28.04.2020
(ŽIlina)
Manuálna lymfodrenáž
18.03.2020 - 22.03.2020
(Trenčín)