Vybavenie pre masérov a wellness centrá
0911 11 00 64 (prac. dni 6:45 - 15:00)
košík je prázdny
Masáž
Masáž
Wellness
Wellness
Knihy, DVD, plagáty
Knihy, DVD, plagáty
Šport a fyzio
Šport a fyzio
Kozmetika
Kozmetika
Zdravie
Zdravie
Akcie
Akcie
Novinky
Novinky
Vyhľadávanie
Banskobystrický krajBratislavský krajKošický  krajNitriansky  krajPrešovský krajTrenčiansky krajTrnavský  krajŽilinský  kraj
Odoberanie noviniek
Pre zasielanie noviniek zadajte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátna, lahodná, zamatovo jemná, sladučká, horúca, nádherne horká, pikantná.....
Je nespočetné množstvo slóv, ktoré ju charakterizujú a je nespočetné množstvo spôsobov, ktorými ju možno pripraviť a použiť.

ČOKOLÁDA
V minulosti to bol obľúbený nápoj kráľovských dvorov, aristokracie, filozofov.
Poniektoré z nich boli dokonca označované za čokoholikov. Dnes si túto lahôdku môžeme našťastie dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu aj telo.

HISTÓRIA ČOKOLÁDY :
Príbeh čokolády sa začína v Mexiku v strednej Amerike tisíce rokov pred príchodom španielskych dobyvateľov, keď kakaovník divo rástol v týchto oblastiach.
Prvými, ktorí sa začali venovať pestovaniu kakaovníkov boli Olmekovia. V tej dobe sa kakao nazývalo kokanva.
Ďalší pestovatelia Mayovia, Aztekovia a Izapani. Oni používali kakao výhradne ako čokoládový nápoj, teplý aj studený. Kakaové bôby sa fermentovali, sušili, odstránili sa vonkajšie šupy, bôby sa drobili na jemné časti a zmes sa zmiešala s vodou. Miešala a šľahala sa bez varenia. Na povrchu vznikala pena, ktorá bola tou najlahodnejšou pochúťkou. Nepil sa len čistý kakaový odvar, dodávali sa mu príchute ako vanilka, med, chili.... Vyrábali sa tiež zvláštne čokoládové tabličky ale nie na konzumáciu v pevnom stave. Používali sa na dlhšie skladovanie alebo na cesty. Dali sa rozpustiť a rozmiešať vo vode.
V Európe éra čokolády nastala v období baroka. Čoskoro sa stala medicínou pre svoju chuť, plnosť a stimulujúce účinky. Dostala sa do Španielska, Portugalska. V Taliansku výrobu zdokonalili a zaviedli parfumované príchute ako citronová, škoricová, pižmo či jazmínová.
V roku 1879 prišla na svet prvá tabuľka mliečnej čokolády.

AKO VZNIKLA ČOKOLÁDA :
Kakaovník je pomerne náročný na pestovanie. Až na výnimky táto rastlina neprináša žiadne plody, pokiaľ rastie mimo pásma od rovníka po 20 rovnobežníku severnej a južnej šírky. Po zasadení semien rastlinky začínajú klíčiť už v priebehu niekoľkých dní. Za 3-4 roky sa objavia prvé plody. Kvety vyrastajú z mnohých výbežkov. Opelené môžu byť len pakomárom. Potom sa menia na veľké tobolky, obsahujú 30 – 40 semien tvaru mandlí, ktoré sú obalené sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 mesiacov trvá kým semená dorastú a ďalší mesiac kým úplne dozrejú. Po otvorení bôbu je potrebné urobiť 4 kroky, aby sme získali kakaovú drvinu, ktorá ja základnou surovinou pre výrobu čokolády :

* fermentácia
* sušenie
* praženie
* drvenie s odšupovaním

Viac než polovicu kakaovej drviny tvorí tuk, ktorý voláme KAKAOVÉ MASLO.
Pevná časť ktorá ostane sa volá KAKAOVÁ HMOTA.
Kakaové maslo sa hodne používa v kozmetických a farmaceutických firmách. No skutočných znalcov čokolády najviac zaujíma percento kakaovej hmoty. Vyrába sa napr. „ čokoládová pochúťka, ktorá obsahuje 15 %, no naozaj dobrá čokoláda jej obsahuje aspoň 70 % „
Takzvaná biela čokoláda sa vyrába len s kakaového masla a neobsahuje žiadnu kakaovú hmotu.

PREČO PRÁVE ČOKOLÁDA A MASÁŽ :
* vyhladzuje a tonizuje pokožku
* zabraňuje starnutiu pokožky
* kvalitná starostlivosť o pokožku plná vitamínov, minerálov, antioxidantov a koenzýmov
* potláča celulitídu

Vplyv látky FENYLETYLAMÍN sposobuje dobrú náladu, je napr. veľmi koncentrovaný v mozgu zamilovaných.
Vysoký obsah vápnika a horčíka.

KONTRAINDIKÁCIE :
* tehotenstvo
* vysoký krvný tlak
* zápaly
* infekčné ochorenia
* otvorené rany

Dnes si túto lahôdku môžeme dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu a telo.





Komentáre
(0)

K tomuto článku ešte nenapísal nikto komentár. Buďte prví.

[reklama]
Mierové námestie 10/10
91101 Trenčín
Zobraziť ďalšie články
Zobraziť kategórie článkov
Masážne sviečky
Profesionálny masážny vosk je veľmi úsporný a umožňuje vynikajúcu priľnavosť. Kombináciou jemne
čítať ďalej »
4684x    0x
Účel a zmysel SM systému
Čo znamená skratka SM systém? Jedná sa o STABILIZÁCIU A MOBILIZÁCIU chrbtice a celého chrbta, čo umožňuje odstránenie bolesti spolu so zlepšením hybnosti celého tela.
čítať ďalej »
3651x    0x
Mechanizmus účinku masáže
Prečítajte si informácie o účinkoch v klasickej masáži. Klasická masáž je sústava masážnych hmatov
čítať ďalej »
3087x    0x
Amma – masáž aj pre hanblivých
Japonské umenie akupresúry pomáha navracať pocit stratenej dôvery a istoty. Z krajiny tajuplných gejší a odvážnych
čítať ďalej »
12892x    0x
Masážne oleje - objavte čaro ich účinkov
Ak si chcete masáž užiť so všetkým, potom si vždy vyberte správny masážny olej.
čítať ďalej »
3626x    1x
   Najbližšie kurzy
Reflexná masáž chodidiel
14.08.2020 - 16.08.2020
(ŽIlina)
Manuálna lymfodrenáž
17.08.2020 - 22.08.2020
(ŽIlina)
Manuálna lymfodrenáž
19.08.2020 - 23.08.2020
(Trenčín)
SM systém - Špirálna stabili...
05.09.2020 - 06.09.2020
(Trenčín)
Wellness pracovník - masérsk...
21.09.2020 - 03.11.2020
(ŽIlina)
Dornova metóda a Breussova m...
26.09.2020 - 27.09.2020
(Trenčín)
Spinal touch
30.09.2020 - 01.10.2020
(Trenčín)