
Vyhľadávanie
Čokoládová masáž

Delikátna, lahodná, zamatovo jemná, sladučká, horúca, nádherne horká, pikantná.....
Je nespočetné množstvo slóv, ktoré ju charakterizujú a je nespočetné množstvo spôsobov, ktorými ju možno pripraviť a použiť.
ČOKOLÁDA
V minulosti to bol obľúbený nápoj kráľovských dvorov, aristokracie, filozofov.
Poniektoré z nich boli dokonca označované za čokoholikov. Dnes si túto lahôdku môžeme našťastie dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu aj telo.
HISTÓRIA ČOKOLÁDY :
Príbeh čokolády sa začína v Mexiku v strednej Amerike tisíce rokov pred príchodom španielskych dobyvateľov, keď kakaovník divo rástol v týchto oblastiach.
Prvými, ktorí sa začali venovať pestovaniu kakaovníkov boli Olmekovia. V tej dobe sa kakao nazývalo kokanva.
Ďalší pestovatelia Mayovia, Aztekovia a Izapani. Oni používali kakao výhradne ako čokoládový nápoj, teplý aj studený. Kakaové bôby sa fermentovali, sušili, odstránili sa vonkajšie šupy, bôby sa drobili na jemné časti a zmes sa zmiešala s vodou. Miešala a šľahala sa bez varenia. Na povrchu vznikala pena, ktorá bola tou najlahodnejšou pochúťkou. Nepil sa len čistý kakaový odvar, dodávali sa mu príchute ako vanilka, med, chili.... Vyrábali sa tiež zvláštne čokoládové tabličky ale nie na konzumáciu v pevnom stave. Používali sa na dlhšie skladovanie alebo na cesty. Dali sa rozpustiť a rozmiešať vo vode.
V Európe éra čokolády nastala v období baroka. Čoskoro sa stala medicínou pre svoju chuť, plnosť a stimulujúce účinky. Dostala sa do Španielska, Portugalska. V Taliansku výrobu zdokonalili a zaviedli parfumované príchute ako citronová, škoricová, pižmo či jazmínová.
V roku 1879 prišla na svet prvá tabuľka mliečnej čokolády.
AKO VZNIKLA ČOKOLÁDA :
Kakaovník je pomerne náročný na pestovanie. Až na výnimky táto rastlina neprináša žiadne plody, pokiaľ rastie mimo pásma od rovníka po 20 rovnobežníku severnej a južnej šírky. Po zasadení semien rastlinky začínajú klíčiť už v priebehu niekoľkých dní. Za 3-4 roky sa objavia prvé plody. Kvety vyrastajú z mnohých výbežkov. Opelené môžu byť len pakomárom. Potom sa menia na veľké tobolky, obsahujú 30 – 40 semien tvaru mandlí, ktoré sú obalené sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 mesiacov trvá kým semená dorastú a ďalší mesiac kým úplne dozrejú. Po otvorení bôbu je potrebné urobiť 4 kroky, aby sme získali kakaovú drvinu, ktorá ja základnou surovinou pre výrobu čokolády :
* fermentácia
* sušenie
* praženie
* drvenie s odšupovaním
Viac než polovicu kakaovej drviny tvorí tuk, ktorý voláme KAKAOVÉ MASLO.
Pevná časť ktorá ostane sa volá KAKAOVÁ HMOTA.
Kakaové maslo sa hodne používa v kozmetických a farmaceutických firmách. No skutočných znalcov čokolády najviac zaujíma percento kakaovej hmoty. Vyrába sa napr. „ čokoládová pochúťka, ktorá obsahuje 15 %, no naozaj dobrá čokoláda jej obsahuje aspoň 70 % „
Takzvaná biela čokoláda sa vyrába len s kakaového masla a neobsahuje žiadnu kakaovú hmotu.
PREČO PRÁVE ČOKOLÁDA A MASÁŽ :
* vyhladzuje a tonizuje pokožku
* zabraňuje starnutiu pokožky
* kvalitná starostlivosť o pokožku plná vitamínov, minerálov, antioxidantov a koenzýmov
* potláča celulitídu
Vplyv látky FENYLETYLAMÍN sposobuje dobrú náladu, je napr. veľmi koncentrovaný v mozgu zamilovaných.
Vysoký obsah vápnika a horčíka.
KONTRAINDIKÁCIE :
* tehotenstvo
* vysoký krvný tlak
* zápaly
* infekčné ochorenia
* otvorené rany
Dnes si túto lahôdku môžeme dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu a telo.
Je nespočetné množstvo slóv, ktoré ju charakterizujú a je nespočetné množstvo spôsobov, ktorými ju možno pripraviť a použiť.
ČOKOLÁDA
V minulosti to bol obľúbený nápoj kráľovských dvorov, aristokracie, filozofov.
Poniektoré z nich boli dokonca označované za čokoholikov. Dnes si túto lahôdku môžeme našťastie dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu aj telo.
HISTÓRIA ČOKOLÁDY :
Príbeh čokolády sa začína v Mexiku v strednej Amerike tisíce rokov pred príchodom španielskych dobyvateľov, keď kakaovník divo rástol v týchto oblastiach.
Prvými, ktorí sa začali venovať pestovaniu kakaovníkov boli Olmekovia. V tej dobe sa kakao nazývalo kokanva.
Ďalší pestovatelia Mayovia, Aztekovia a Izapani. Oni používali kakao výhradne ako čokoládový nápoj, teplý aj studený. Kakaové bôby sa fermentovali, sušili, odstránili sa vonkajšie šupy, bôby sa drobili na jemné časti a zmes sa zmiešala s vodou. Miešala a šľahala sa bez varenia. Na povrchu vznikala pena, ktorá bola tou najlahodnejšou pochúťkou. Nepil sa len čistý kakaový odvar, dodávali sa mu príchute ako vanilka, med, chili.... Vyrábali sa tiež zvláštne čokoládové tabličky ale nie na konzumáciu v pevnom stave. Používali sa na dlhšie skladovanie alebo na cesty. Dali sa rozpustiť a rozmiešať vo vode.
V Európe éra čokolády nastala v období baroka. Čoskoro sa stala medicínou pre svoju chuť, plnosť a stimulujúce účinky. Dostala sa do Španielska, Portugalska. V Taliansku výrobu zdokonalili a zaviedli parfumované príchute ako citronová, škoricová, pižmo či jazmínová.
V roku 1879 prišla na svet prvá tabuľka mliečnej čokolády.
AKO VZNIKLA ČOKOLÁDA :
Kakaovník je pomerne náročný na pestovanie. Až na výnimky táto rastlina neprináša žiadne plody, pokiaľ rastie mimo pásma od rovníka po 20 rovnobežníku severnej a južnej šírky. Po zasadení semien rastlinky začínajú klíčiť už v priebehu niekoľkých dní. Za 3-4 roky sa objavia prvé plody. Kvety vyrastajú z mnohých výbežkov. Opelené môžu byť len pakomárom. Potom sa menia na veľké tobolky, obsahujú 30 – 40 semien tvaru mandlí, ktoré sú obalené sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 mesiacov trvá kým semená dorastú a ďalší mesiac kým úplne dozrejú. Po otvorení bôbu je potrebné urobiť 4 kroky, aby sme získali kakaovú drvinu, ktorá ja základnou surovinou pre výrobu čokolády :
* fermentácia
* sušenie
* praženie
* drvenie s odšupovaním
Viac než polovicu kakaovej drviny tvorí tuk, ktorý voláme KAKAOVÉ MASLO.
Pevná časť ktorá ostane sa volá KAKAOVÁ HMOTA.
Kakaové maslo sa hodne používa v kozmetických a farmaceutických firmách. No skutočných znalcov čokolády najviac zaujíma percento kakaovej hmoty. Vyrába sa napr. „ čokoládová pochúťka, ktorá obsahuje 15 %, no naozaj dobrá čokoláda jej obsahuje aspoň 70 % „
Takzvaná biela čokoláda sa vyrába len s kakaového masla a neobsahuje žiadnu kakaovú hmotu.
PREČO PRÁVE ČOKOLÁDA A MASÁŽ :
* vyhladzuje a tonizuje pokožku
* zabraňuje starnutiu pokožky
* kvalitná starostlivosť o pokožku plná vitamínov, minerálov, antioxidantov a koenzýmov
* potláča celulitídu
Vplyv látky FENYLETYLAMÍN sposobuje dobrú náladu, je napr. veľmi koncentrovaný v mozgu zamilovaných.
Vysoký obsah vápnika a horčíka.
KONTRAINDIKÁCIE :
* tehotenstvo
* vysoký krvný tlak
* zápaly
* infekčné ochorenia
* otvorené rany
Dnes si túto lahôdku môžeme dopriať všetci. Je to úžasná delikatesa, ktorá poteší dušu a telo.
[reklama]
Liečenie bankami je metóda založená na prikladaní sklenených okrúhlych nádobiek - baniek - nahriatych vzduchom
Senzuálna je v podstate každá masáž. Nervové zakončenia v pokožke, a sú ich milióny, citlivo reagujú na
Tieto masáže sú často označované aj ako "vietnamská relaxačná masáž" a slúži predovšetkým ku všeobecnému...
Posledný článok zo série článkov o stavcoch a nielen o nich. Táto časť sa zaoberá lumbálnou oblasťou, SI skĺbením
Ako si vybrať toho správneho maséra? Na čo si dať pri výbere pozor? Práve sa rozhodujete, kde pôjdete na svoju
K tomuto článku ešte nenapísal nikto komentár. Buďte prví.